TicketTack Online e-ticket koop & verkoop

TicketTack is een online-plaform voor de snelle en veilige koop én verkoop van toegangsbewijzen (e-tickets) voor vrijwel alle spraakmakende feesten en festivals. Alle transacties worden daarbij gecontroleerd en goedgekeurd voordat transacties kunnen plaatsvinden. Voor TicketTack heeft Kings Code het volledige backoffice systeem ontworpen en gebouwd.

TicketTack
TicketTack

Hoe werkt het

Voor het identificeren en goedkeuren van verkopers maakt het systeem gebruik van de uitgebreide en beveiligde authenticatie van Facebook. Verkopers uploaden hun e-ticket(s) op de server van TicketTack via ons systeem. Deze tickets worden automatisch gesplitst naar losse (individuele) tickets.

De verkoper krijgt een eigen persoonlijke verkooppagina toegewezen door het systeem waar hij verkoopprijs bepaald en de voortgang van verkoop kan volgen. Deze persoonlijke verkooppagina wordt automatisch gepromoot op de Facebookpagina van het betreffende evenement.

Het systeem zorgt op de achtergrond voor de notificatie over en weer tussen verkoper, TicketTack en de koper. Via een maatwerk backoffice kan TicketTack alle handelingen en transacties minuut-per-minuut monitoren.

Zodra de betaling — o.a. via een iDEAL implementatie — door de koper is afgerond, worden de bestelde e-tickets verzonden naar het opgegeven e-mailadres van de koper en het betreffende bedrag gestort op de rekening van de verkoper. Voor het vereenvoudigen van betalingstransacties gegenereerd het systeem automatisch betalingsbestanden waardoor de kans op invoerfouten tot een absoluut minimum wordt beperkt.