VintutSpelconcept voor mobiele telefoon

Waar we bijzonder trots op zijn is het unieke Vintut spelconcept dat we samen met The Brain hebben ontwikkeld. Vintut apps worden daarbij steeds ontwikkeld rondom een gebiedsspecifiek (geografisch) thema. The Brain verzorgt de maatwerk quizzen voor elke Vintut app. Vragen zijn daarbij steeds thema- of gebiedsspecifiek.

Bijzonder binnen dit concept is het gebruik van zogenaamde beacons (kleine zenders). Beacons worden gebruikt voor nauwkeurige positiebepaling en het activeren van quizvragen wanneer zij geografisch worden genaderd. Deze beacons zijn klein van formaat, maken gebruik van draadloze (Bluetooth) communicatie en zijn zeer eenvoudig zowel binnen- als buitenshuis te verstoppen/plaatsen.

Voor het beheren en aanpassen van quizzen, maken Vintut apps gebruik van een door Kings Code ontwikkeld beheersysteem. Met behulp van dit beheersysteem kan een quiz door de opdrachtgevers zélf worden bijgehouden. Zo kunnen opdrachtgevers zelf vragen invoeren en worden deze gekoppeld aan een beacon (geografische locatie). Daarnaast kan ook de start- en eindtijd van deze quizzen worden ingesteld en is het mogelijk om – per geografische locatie (beacon) – het winnen van prijzen in te stellen.

Onderstaand enkele Vintut cases:

Dierenrijk

Deze Vintut app is speciaal ontwikkeld voor dierenpark `Dierenrijk` te Nuenen (Noord-Brabant). Speciaal voor deze app bevinden zich talloze beacons in en rondom de verblijven van dieren in het park. Bij het naderen van deze beacons richten quizvragen zich op dieren in de directe omgeving van een speler. Op een plattegrond ziet de speler welke locaties hij reeds heeft ontdekt.

Deze app maakt gebruik van een prestatiestructuur om het spelen van de quizzen te bevorderen. Met behulp van een scorelijst kunnen spelers zien hoe goed ze hebben gespeeld ten opzichte van anderen.

Vintut in Boxtel

Deze Vintut app is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en winkeliers en is gericht op hun winkelend publiek rondom het centrum van Boxtel (Noord-Brabant). Ondernemers en winkeliers kunnen zich aanmelden en bedrijfsspecifieke quizvragen stellen waarbij prijzen of kortingscoupons kunnen worden gewonnen. Deze app bevat een kompas waarmee actief kan worden gezocht naar een (beacon) locatie.

Deze app maakt gebruik van een prestatiestructuur om het spelen van de quizzen te bevorderen. Met behulp van een scorelijst kunnen spelers zien hoe goed ze hebben gespeeld ten opzichte van anderen.